Xandra Velzeboer zilver WKJ

Zilver voor Xandra Velzeboer op WK Shorttrack Junioren

Xandra Velzeboer (b-junior) heeft een zilveren medaille gewonnen op de 500 meter tijdens het WK  Junioren Shorttrack in Montréal. 

In het weekend van 25 t/m 27 februari vond het WK Junioren Shorttrack plaats in Montréal (Canada). Naast Xandra, was ook Bram Steenaart van ons RTC hiervoor geselecteerd.

Spannend!

Het was een spannende finale op de 500 meter. Kort na de start, probeerde Xandra de Koreaanse Chae Hyun Kim te passeren, maar viel daarbij terug naar de laatste positie. Georgie Dalrymple ging daarna in derde positie onderuit en kwam uiteindelijk als vierde over de finish. Xandra finishte als derde, maar omdat Kim een penalty kreeg vanwege de inhaalactie, werd ze tweede! Georgie (van RTC Noord/Wadro) werd derde. Maame Biney uit Amerika werd eerste.

Nóg een A-finale

Ook op de 1500 meter wist Xandra het tot de A-finale te schoppen. Zij werd daar zevende. Op de 1000 meter kwam ze tot de heats.

Het WK bij de junioren werd dit jaar voor het eerst zonder allroundklassement verreden. Er zijn alleen medailles uitgereikt voor de individuele afstanden en de relay. En die verliep heel goed voor de Nederlandse heren, met een prachtige tweede plek!

Xandra Velzeboer en Georgie Dalrymple

Een blije Xandra en Georgie

Bekijk hier de beelden van de A-finale 500 meter bij de dames.
Klik hier voor alle uitslagen.