Kampioenen-KPN-NK-Shorttrack-Junioren

Vier Nederlands kampioenen bij RTC Midden Shorttrack

Michelle Velzeboer (jun C), Mans Boskamp (jun C), Xandra Velzeboer (jun B) en Hugo Bosma (jun B) zijn afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden. De rijders van het RTC Midden (SkateUnited) uit Utrecht deden mee aan het KPN NK Shorttrack Junioren.

Op 17 en 18 maart vond het KPN NK Shorttrack Junioren plaats op De Vechtsebanen in Utrecht. De beste jonge shorttrackers uit heel Nederland streden om de nationale titels. Afhankelijk van de leeftijd werd gereden op meerdere afstanden: 500, 777, 1000 en 1500 meter.

Bijna de helft van alle medailles
Het RTC Midden ging er vandoor met bijna de helft van alle medailles: maar liefst 8 gouden, 11 zilveren en 8 bronzen plakken. Tweede plaatsen allround waren er voor Jari van Polen (jun C), Marijn Wiersma (jun B), Joni Tersteeg (jun A) en Tom Hofker (jun A) en derde allround werden Esther Gijsbers (jun C), Jens van ’t Wout (jun B) en Hilco Heijne (jun A). Alle uitslagen zijn te vinden op http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?comp=2255

Op naar het Europees kampioenschap
Van vrijdag 23 tot zondag 25 maart 2018 wordt de laatste grote wedstrijd van het seizoen gereden in Letland: de Europa Cup Finale Shorttrack. Dit is de finale van de StarClass (West-Europa) en de Danubia Cup (Oost-Europa) en staat los van het nationaal kampioenschap. Twaalf rijders van RTC Midden hebben zich hiervoor gekwalificeerd en reizen eind deze week af naar Ventspils.