Velzeboer en Emons zijn Europees kampioen Shorttrack

Het RTC Midden Shorttrack heeft in eind maart prachtige resultaten geboekt tijdens de Europa Cup Finale Shorttrack in Ventspils (Letland). Xandra Velzeboer werd Europees kampioen bij de dames junior B (16/17 jaar) en Friso Emons bij de heren junior A (18/19 jaar).

In totaal pakten de rijders van het RTC Midden 5 gouden, 5 zilveren en 4 bronzen plakken tijdens de Europese finale. Daarnaast waren er derde plaatsen voor Michelle Velzeboer (junioren C), Jari van Polen (junioren C) en Hugo Bosma (junioren B). Coach Wilma Boomstra toonde zich uitermate tevreden over deze laatste wedstrijd van het seizoen.

Goud voor Nederland in de Relay

Als slotafstand stond de aflossing op het programma. De dames Michelle en Xandra Velzeboer, Wiersma en Otter versloegen met overmacht Tsjechië, Polen, Hongarije en Italië. De heren Bosma, Brunsmann, Emons en Steenaart troffen Italië, Hongarije en Turkije op de relay. Ook hier ging de winst met gemak naar Oranje, de Turken kregen een penalty.

Europese finale
In Europa bestaan twee internationale competities voor jonge shorttrackers: een voor West-Europa (Star Class Competition) en een voor Oost-Europa (Danubia Cup). Per competitie worden drie wedstrijden gereden. De top-8 rijders per categorie worden uitgenodigd voor de Junior Europa Cup Finale (maximaal drie rijders per land). Deze finale werd dit jaar georganiseerd in Ventspils (Letland) van 23 t/m 25 maart 2018.

Maar liefst 27 Nederlandse shorttrackers hadden zich via de Star Class Competitie geplaatst voor dit officieuze EK in Letland, waarvan 13 rijders van RTC Midden. In verschillende leeftijdscategorieën gingen zij de strijd aan om de titels.