NK Junioren Marijn Wierdma en Zander Velzeboer

Mooie prestaties van junioren RTC Midden op KPN NK Shorttrack Senioren

Twee junioren van RTC Midden behaalden dit weekend een medaille op een individuele afstand bij het KPN NK Shorttrack voor senioren. Zilver voor Marijn Wiersma (17 jaar) op de 1500 meter en Brons voor Xandra Velzeboer (16 jaar) op de 500 meter. Ook de andere rijders van het Regionaal Talenten Centrum (RTC) presteerden goed in het sterke deelnemersveld.

Dit weekend is in Heerenveen in de grote hal van Thialf het KPN NK Shorttrack Senioren gereden. Tijdens het NK wordt gestreden om de nationale shorttracktitels, met o.a. toppers als Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dillan Hoogerwerf en bij de dames Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof en Rianne de Vries. Ook elf jonge schaatsers van het RTC Midden (onderdeel van SkateUnited) uit Utrecht reden mee.

Coach Wilma Boomstra: “Ik ben heel tevreden over mijn rijders. Als ze nu al zo mee kunnen doen met de senioren die minstens tien jaar ouder zijn… Dat belooft wat voor de toekomst.”

De schaatsers van RTC Midden in actie zien?
Kom dan a.s. zaterdag kijken naar thuisbaan De Vechtsebanen in Utrecht. Dan wordt de KNSB Cup 5 gereden (1000 meter). De KNSB Cup bestaat uit 6 wedstrijden waarin je je kunt kwalificeren voor het NK. Het NK Junioren wordt op 17 en 18 maart gehouden. Kijk voor het programma op www.shorttrackonline.info.

Overall classificaties NK Shortrack

RTC Midden Shortrrack

Dames

 1. Xandra Velzeboer – Junior B (STB)
 2. Marijn Wiersma – Junior B (STA)
 3. Emma van Zuijlen – Senior (IHCL)

Heren

 1. Bram Steenaart – Junior A (SVU)
 2. Friso Emons – Junior A (STB)
 3. Jens van ‘t Wout – Junior B (ASCJE)
 4. Kay Huisman – Senior (HVHW)
 5. Hugo Bosma – Junior B (STB)
 6. Ingmar van de Griek – Junior B (STA)
 7. Melle van ‘t Wout – Junior A (ASCJE)
 8. Caspar Douma – Junior A (SVU)

Alle uitslagen zijn te vinden op www.shorttrackonline.info/compresult.php?comp=2232