Brons op EYOF door Michelle Velzeboer

Jeugd Olympisch brons voor Michelle Velzeboer

In een fantastische race heeft shorttrackster Michelle Velzeboer een bronzen medaille gewonnen op de 1500 meter bij het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Sarajevo op maandag 11 februari 2019.

“Ik was al hartstikke blij dat ik in de A-finale stond. En dan win ik ook nog eens een medaille!” vertelt ze blij. “Met mijn coach had ik een raceplan gemaakt en dat plan is gewoon gelukt! Ik had niks te verliezen. Met nog zeven rondjes te gaan ging ik er van door. Ik moet het niet zo van mijn snelheid hebben, meer van mijn duurvermogen. Door al vroeg te versnellen, hoopte ik de tegenstandsters af te matten. Dat lukte aardig, want er waren er wel een paar die we zoek reden. Er waren er twee die me uiteindelijk wel op snelheid weer voorbij gingen, maar die derde podiumplek is mooi voor mij!”

Chef de mission Kayan Bool van het Nederlandse EYOF-team is ook zeer te spreken over de shorttrackers. “Michelle heeft echt uitzonderlijk gepresteerd, ze heeft een optimaal resultaat gehaald. En de andere drie shorttrackers hebben het ook netjes gedaan.”