EYOF: brons op de mixed relay

Brons op de mixed relay! Het is Zeno de Boer, Michelle Velzeboer, Yael Prenger en Jesse Speijers gelukt tijdens het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Sarajevo. Wat een geweldige week hebben ze achter de rug. Met ook nog een bronzen medaille voor Michelle op de 500 meter

In de finale op vrijdag 15 februari trof Talent TeamNL Polen, Rusland en Hongarije, drie sterke landen. Uiteindelijk bleven Hongarije en Polen buiten bereik, maar wist het team Rusland achter zich te houden en zo beslag te leggen op de mooie derde plek.

Wat extra leuk was: de eindceremonie met het olympisch vuur viel samen met de medailleceremonie. Dus extra feestelijk. En Zeno mocht de Nederlandse vlag dragen, hoe eervol.

Mooie week

Chef de mission Kayan Bool kijkt terug op een mooie week. “Ik heb genoten van dit Talent TeamNL bij het European Youth Olympic Festival! Serieus met hun sport bezig, in een informele goede sfeer. Heel open naar elkaar toe. Zowel coaches als sporters hebben elkaar veel opgezocht en zodoende van alles van elkaar opgestoken. Ik vind het een geslaagd evenement!”

Hoe blij na de race! Met coaches Benny Bruggemans (links)  en Bas van Weerden (rechts).

Zeno tijdens de relay

Yael in actie.

Artikel met Yael Prenger in de Telegraaf.

En beluister dit radio interview met Yael Prenger tijdens ALLsportsradio LIVE.